Firehouse Cook-Off
Dato: Mandag den 9. september
Tidspunkt: Kl. 08.00
Sted: Tech College, Food
Adresse: Rørdalsvej 10, 9000 Aalborg, bygning J
Transport Information
Resultat:
1 Albin & Oscar
2 Brankårens IF Kristianstad
3 La couronne 16
4 The Condemned
5 The Angry Mules
6 Fluvia Zwevegem
7 Estonian Firefighters
8 HKFSD - FJK
9 Hamburg Fire Department
10 Below Average Joes
11 Bolagett
______________________________________
Arrangør:
Aldersgrupper:
Discipliner:
Mænd/kvinder |
Firehouse Cook-off |
Deltagere:
- Max. 20 hold (2 personer på hvert hold)
Turneringsplan:
Deltager (hold)
|
Start køkken
|
Aflevering hovedret og dessert
|
Køkken færdig
|
1 Hamburg Fire Department
|
09:00
|
12:00
|
12:30
|
2 Albin & Oscar
|
09:10
|
12:10
|
12:40
|
3 Below Average Joes
|
09:20
|
12:20
|
12:50
|
4 Bolagett
|
09:30
|
12:30
|
13:00
|
5 Brankårens IF Kristianstad
|
09:40
|
12:40
|
13:10
|
6 Estonian Firefighters
|
09:50
|
12:50
|
13:20
|
7 Fluvia Zwevegem
|
10:00
|
13:00
|
13:30
|
8 HKFSD - FJK
|
10:10
|
13:10
|
13:40
|
9 La couronne 16
|
10:20
|
13:20
|
13:50
|
10 Team SA
|
10:30
|
13:30
|
14:00
|
11 Team SA1
|
10:40
|
13:40
|
14:10
|
12 The Angry Mules
|
10:50
|
13:50
|
14:20
|
13 The Condemned
|
11:00
|
14:00
|
14:30
|
|
|
|
|
Udstyr og krav:
Registrering:
Orienteringsmøde:
- Der afholdes en kort orientering inden konkurrencen går i gang.
Regler:
- Firehouse Cook-Off konkurrencen er åben for hold bestående af to medlemmer uanset køn og alder.
- Deltagere kan tilberede en ret / eller flere efter eget valg. Tilberedningstid er begrænset til tre timer.
- Arrangøren vil få stillet en måltidskasse til rådighed. Ingredienserne oplyses på forhånd.
- Derudover leveres væsentlige krydderier og basale madlavningsprodukter af arrangørerne, men deltageren skal medbringe krydderier eller andre ingredienser, som eventuelt ikke kan købes i Danmark.
Holdets ret bedømmes på:
- Forberedelse og renlighed under tilberedningsprocessen
- Teknik
- Præsentation og kreativitet
- Smag
Konkurrenceopgaven:
Deltagerne skal fremstille:
En hovedret, hvor hovedemnet er hel kylling
En dessert, hvor hovedemnet er hel ananas
- Kyllingen må tilberedes efter eget ønske med fokus på at udnytte alle dele af kyllingen og vise den madkultur deltagerne kommer fra.
- Ananassen må tilberedes efter eget ønske.
- Deltagerne skal anrette de to retter på tallerkner til 8 kuverter (5 til ”gæster”, 2 til dommerne, 1 til skue).
- Alle hold får udleveret en råvarekurv med råvarer, som kan benyttes til retten. Det er ikke et krav, at alle råvarerne i kurven skal benyttes.
- På konkurrencedagen får deltagerne udleveret en ”hemmelig” grøntsag som skal serveres sammen med hovedretten.
Konkurrenceregler:
- Deltagerne har 3 timer til at tilberede begge retter.
- Begge retter skal afleveres på samme tid til dommerbordet ifølge tidsplanen (tilgår senere).
- Man deltager i hold med to på hvert hold.
- TECHCOLLEGE stiller alt udstyr inden for knive, forme, el-værktøj og lignende til rådighed på fællesbord.
- Deltagerne må gerne medbringe specielle ingredienser i en begrænset mængde.
- Deltagerne skal anrette på det service (tallerkner), som TECHCOLLEGE stiller til rådighed.
- Deltagerne får tilknyttet en hjælper i køkkenet. Hjælperen må ikke lave mad!
- Deltagerne er ansvarlige for opvask og oprydning i eget køkken
Bedømmelse af maden:
Køkkenarbejdet og maden bedømmes med et pointsystem af 4 professionelle kokke ud fra følgende kriterier:
Helhedsindtryk |
23% |
Harmoni og komposition |
12% |
Smag |
47% |
Nyhedsværdi/kreativitet |
12% |
Udnyttelse af hovedemne |
6% |
Herudover kan der opnås 20 point for råvarehåndtering (hygiejne og køkkenøkonomi).
Råvarekurven som udleveres til hvert hold:
Kød
|
2 Hele kyllinger
|
Grøntsager/frugter
|
½ knoldselleri
|
2 stk. porrer
|
1 kg spinat
|
2 kg kartofler
|
300 g kejserhatte
|
3 stk. citroner
|
1 kg gulerødder
|
500 g jordskokker
|
2. stk. rød chili
|
1 kg alm. Løg
|
1 stk. hjertesalat
|
100 g ingefær
|
100 g hvidløg
|
500 g tomater
|
3 stk. lime
|
1 agurk
|
3 majskolber
|
1 Hokkaido græskar
|
1 ananas
|
1 stk. citrongræs
|
|
Krydderurter
|
1 bundt persille
|
½ bundt koriander
|
½ bundt timian
|
½ bundt rosmarin
|
½ bundt basilikum
|
½ bundt mynte
|
Mejeri
|
1½ liter piskefløde
|
400 g smør
|
3 dl creme fraiche 38%
|
½ liter sødmælk
|
250 g flødeost
|
10 hele æg
|
½ liter pasteuriseret æggeblomme
|
1 pk gær
|
100 g parmesan
|
Fond
|
1 liter Brun kalvesky
|
Fællesbord med råvarer til hvert køkken:
Krydderier
|
Et bredt udvalg af tørrede krydderier
|
Kolonial
|
Æbleeddike – Sherryeddike – Hvidvinseddike – Balsamico – Mandler – Hasselnødder - Udvalg af sukker (melis, flormelis, brun farin, rørsukker - honning) – Mørk chokolade – Marcipan - Glucose - Olier (alm. rapsolie, olivenolie) – Risottoris – Almindelig ris - Sennep (grovkornet og alm. dijon) – Kapers – Brickdej – Rasp – Panko – Hvidvin – Rødvin – Hvedemel – Rom – Vanilje - Durumhvede - Bagepulver – Soya – Østerssauce – Fiskesauce - Græskarkerner
|
Ret til ændringer forbeholdes